Brand in onze spuitcabine

spacer
“GROTE BRAND”

“GROTE BRAND” zwaar overdreven.De "grote" brand
Op dinsdag 24 juni 2014 brak in de spuitcabine brand uit. De gewaarschuwde brandweer heeft de straat afgezet en de brand naar schaal 2 gezet omdat er zeer brandbare materialen zich in de omgeving van de spuitcabine bevinden. Gelukkig bleef de schade beperkt tot het dak en de zolder bovenop de spuitcabine.
Doordat het vuur zich een weg baande door het afvoerkanaal van de cabine vatte het dak vlam. Ook de spuitcabine moet als verloren beschouwd worden. Alle auto’s van klanten waren reeds in veiligheid gebracht.
Op woensdagmorgen gingen wij weer gewoon aan het werk. Geholpen door collega bedrijven, waar wij de spuitcabine van mochten gebruiken, konden wij alle opdrachten op tijd afmaken.

Begonnen aan de grote klus

Op maandag 4 augustus zijn ze eindelijk gestart met de “opruiming” van de brandschade. Direct in de morgen werd begonnen met de opbouw van de mobiele spuitcabine. Dit is de eerste fase van het omvangrijke werk welk gebeuren moet om de brandschade te herstellen. Wij staan versteld wat een kleine brand voor gevolgen heeft, het is niet de brand maar de roet die letterlijk en figuurlijk “roet” in het eten gooit. Alle bekabeling moet worden hernieuwd, dak moet nieuw bekleed worden, alle inrichting moet grondig gereinigd worden etc.etc.
Wij zijn garage Biermans zeer dankbaar voor het gebruiken van hun spuitcabine.

Mobiele Spuitcabine

Mobiele Spuitcabine

Mobiele Spuitcabine

Mobiele Spuitcabine

Mobiele Spuitcabine

Mobiele Spuitcabine Mobiele Spuitcabine

Week 33 – 15 augustus 2014

Demontage !

De demontage van de spuitcabine is deze week gebeurd. De hal achter onze bedrijfshal is in gebruik genomen. Van een bedrijf hier op het industrie terrein hebben wij een loods gehuurd om daar een deel van de werkzaamheden onder te brengen. Op deze manier kunnen wij de reparaties aan de auto’s van onze klanten waarborgen.

Afbreken oude spuitcabine Afbreken oude spuitcabine Afbreken oude spuitcabine

Week 34 – 22 augustus 2014

Demontage vervolg !

Deze week een stuk opgeschoten, alle afzuigkasten zijn inmiddels verwijderd en verplaatst naar de hal achter onze loods, in deze hal staat ook het verf mengsysteem., bruggen zijn gedemonteerd en verplaatst. Plannen en tekeningen zijn ontworpen om het herbouwen van de loods een gezicht te geven.  Als alles meezit wordt volgende week aan het dak begonnen. Door goed plannen kunnen wij gewoon doorwerken, ook al worden drie locaties gebruikt(eigen loods, spuitcabine en gehuurde loods aan de overkant). Soms zijn we wat medewerkers kwijt, maar voor 17:00 uur zijn ze weer allemaal terecht. Wat opgemerkt wordt is hoe groot de hal is ten opzichte  van als hij vol staat met auto’s van klanten.

Afbreken opslagplaats verf Afzuiging van de spuitcabine

 

Week 35 – 29 augustus 2014

Afbreken !

Aan de foto’s kunt u zien wat de brand heeft aangericht, nu de plafond en muren gesloopt zijn. De zwart geblakerde wand en plafond laten duidelijk zien wat een kleine brand aanricht. Door het bluswat…er roest alles binnen de kortste keren. De tekst op de deur steekt een beetje de draak met de brandsporen op de foto.
Aan de buitenkant van het pand is begonnen met het verwijderen van de panelen. Op de oude plaats van de spuitcabine wordt een grotere kuil gegraven voor de nieuw te plaatsen spuitcabine.
De hal waar nu de werkzaamheden plaatsvinden aan de auto’s is afgesloten zodat er geen bouw puin, stof en andere zaken invloed kunnen hebben op de afwerking van de reparaties. Alle gereedschappen, richtbrug zijn nu verplaats naar deze hal. Geen enkele handeling wordt nu nog verricht in de grote loods waar de brand is geweest.

Beplating buitenzijde wordt verwijderd Uitgraven kelder voor nieuwe spuitcabine Brandschade op de foto
Brandschade op de foto Brandschade op de foto

Week 36 – 5 september 2014

Afbreken vervolg !

Het dak gaat eraf, de grote klus is begonnen. Op de eerste foto ziet u welke schade de brand heeft aangericht, het ziet er niet naar uit dat zulk klein gebeuren zulke gevolgen heeft. Wij als normaal denkende mensen zou zeggen likje verf erover en verder met werken. Helaas is het niet zo eenvoudig, roet en waterschade zijn de grootste boosdoeners.

Brandschade aan de buitenzijde Het dak word verwijderd Het dak word verwijderd
Het dak word verwijderd

Week 37 – 12 september 2014

Opbouwen !

Deze week is de loods opgeruimd dat heet al het afval van het dak is afgevoerd en de bodem is een beetje schoongemaakt. De dwarsbalken zijn ontvet maar nog niet geverfd. De bouwvakkers zijn begonnen met het spannen van netten aan het dak. De put voor de nieuwe spuitcabine is klaar, vandaag (12 september)beginnen ze met nieuwe platen te leggen voor de dakconstructie. We maken gebruik van deze situatie om verouderde apparatuur, zoals de verwarmings-ketel en de verwarmings-elementen te vervangen voor up-to-date materiaal.

Herstellen werkplaats De ravage ! De ravage !
De ravage ! De ravage ! De ravage !

 Week 38 – 19 september 2014

Opbouwen vervolg !

Het dak is gedeeltelijk geplaatst de dakkapellen zijn nog niet bevestigd, de rechter achterzijde van de loods is gesloopt(waar de brand heeft gewoed). De vloer van de spuitcabine is gestort. Helaas kwam door de hevige regenbuien donderdagmiddag en donderdagavond de loods blank te staan. Ook de receptieruimte en kantoor bleven niet gespaard. Gelukkig niet zo erg zodat we gewoon kunnen doorwerken. Vrijdagmiddag was alles weer nagenoeg droog op de muren van de receptieruimte na. Vandaag(19 september) zijn de panelen van de rechter achterzijde geplaatst zodat de ruimte weer gesloten is.

 

Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats
Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats
Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats

 

 Week 39 – 26 september 2014

Het dak erop !

Deze week een flink stuk weer opgeschoten, de rechterkant van de loods is gedemonteerd en opnieuw opgebouwd. De isolatie en het dakleer zijn aangebracht.
De lichtstraten op het dak zijn nu nog open maar in de loop van vandaag (vrijdag 26 september) zullen ook deze gemonteerd worden. Ramen en deuren staan klaar om die in de afgewerkte wand te plaatsen. De wanden en het dak zijn nu een stuk beter geïsoleerd dan vroeger wat dan weer ten goede komt van het milieu, en het levert voor ons natuurlijk ook een kleine besparing op. Van de brand is nu helemaal niets meer te zien en lijkt het meer op een opwaardering van het pand.

Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats
Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats
Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats Herstellen werkplaats

 

 

 Week 41 – 10 oktober 2014

Herinrichting !

Doordat de  kantoorruimtes in week 40 opgeknapt zijn missen we een weekje in de nieuws serie. De kantoren en receptieruimte zijn af gewassen en de plafonds zijn vernieuwd. Eindelijk van die zwart geworden plafondplaten af. In de loods zijn na het plaatsen van de lichtstraten de werkzaamheden begonnen met het verven van de balken, het plaatsen van de spuitcabine en het monteren van de afzuigwanden.
In week 41 zijn de balken allemaal geverfd is de spuitcabine nagenoeg klaar, op de apparatuur na, zijn de afzuigwanden op hun plek geplaatst. De buitenwanden zijn op de regenpijpen na helemaal klaar. In de loods hebben wij gekozen om onze bedrijfskleur(blauw)door te voeren zodat de hal nu meegaat in het algehele aanzicht.

Opbouw nieuwe werkplaats Opbouw nieuwe werkplaats Opbouw nieuwe werkplaats
Opbouw nieuwe werkplaats Opbouw nieuwe werkplaats Opbouw nieuwe werkplaats
Opbouw nieuwe werkplaats Opbouw nieuwe werkplaats Opbouw nieuwe werkplaats

Week 43 – 24 oktober 2014

Voortgang !

Het begint weer te lijken op een autoschade herstelbedrijf, het merendeel van het licht is aangesloten. De afzuigwanden en hemel zijn gereed om in gebruik genomen te worden.
De keuken en de personeelsruimte zijn vandaag (24 oktober) afgebroken en zullen in de loop van de volgende week gereed zijn. Overal om ons heen word hard gewerkt. Iedere week een stukje korter bij het eindresultaat. Helaas zijn er geen foto’s meer gemaakt omdat er niet veel veranderingen te zien zijn. Om een foto te maken waarop een elektricien te zien die kabels door leidingen trek is niet echt spectaculair. Hopelijk kunnen we volgende week weer meer laten zien. In onze “werkloods” wordt nog altijd gewerkt aan de de schadeauto’s van klanten. Tot op heden gaat dit nog altijd zonder problemen en krijgen we de orders op tijd af.

 

Week 44 – 31 oktober 2014

Update !

Helaas niet veel te melden, de werkmensen zijn verder gegaan met het aanleggen van alle kabeltoestanden, stroom, krachtstroom, internet, telefoon enz. Er is hierover niet veel te schrijven alleen dat we meerdere malen in het donker zaten, dan wel en dan geen internet hadden. Er gaan behoorlijk wat meters kabels in ons pand.

 

Week 45 – 7 november 2014

Klaar !

Het is niet te geloven maar de werkloods is weer in gebruik, deze week zijn de laatste werkjes aan het pand gebeurd. Het is mooi geworden, ook al klinkt dat uit onze mond een beetje patserig, maar het is waar. Natuurlijk vinden wij efficiëntere werken veel meer waard, hierdoor kunnen wij nog beter product leveren dat ten goede komt van u als klant.
In de werkplaats in een stuk meer licht waardoor wij nog beter de schades aan de auto’s zien, ook waar de kleine spuit opdrachten gebeuren, bij de afzuigwand, is een zee van licht. De nieuwe spuitcabine oogt groot, hij is weliswaar ietsjes groter als de oude cabine maar doet veel groter aan. Nu kunnen de grotere auto’s en de kleine vrachtauto’s evenals de veegmachines van de wegenbouw moeiteloos in de spuitcabine. Dankzij de speciale vloer hoeven we ook geen rekening meer te houden met het gewicht. De mengruimte van de spuitcabine is nu aangesloten op het wereldwijde net waardoor we altijd verzekerd zijn van nieuwe kleur meng-verhoudingen  die de autofabrikanten verzinnen.
Tot slot nodigen wij u uit om eens te komen kijken in onze nieuw ingerichte hal.

Impressie nieuwe werkplaats Impressie nieuwe werkplaats Impressie nieuwe werkplaats
Impressie nieuwe werkplaats Impressie nieuwe werkplaats Impressie nieuwe werkplaats
Impressie nieuwe werkplaats Impressie nieuwe werkplaats Impressie nieuwe werkplaats

Op onze facebook pagina staan alle foto’s

billboard

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.