Historie van MoorsAutoschade

spacer

Historie MoorsAutoschade begon eind jaren ’50

De oprichting….historie in de maak… Op 3 januari 1958 heeft Wijlen Guillaume de stoute schoenen aangetrokken en een eigen bedrijf gestart. Er werd een pand gehuurd in de Emmalaan te Valkenburg naast garage Beuken. Hierin was het behelpen, een spuitcabine was er niet. Er werd een groot plastic boven de auto gespannen wat men met behulp van katrollen kon laten zakken. Hierdoor kon men redelijk stofvrij spuiten. De cellulose autolak was vrij snel droog en moest glad gepolijst worden. De bebouwde oppervlakte was ongeveer 4 bij 20 meter. Er werden ook touringcars hersteld van o.a. Splendid Cars, Moonen Cars, De Valk etc. Daar de werkplaats te klein was moesten deze op het buitenterrein gerepareerd worden. Dit kon natuurlijk alleen maar bij droog weer.

In 1963 werd aan de Neerhem een voormalige autobandenfabriek betrokken. Inmiddels waren ook de zonen Gied en Renaud in de zaak van hun vader gaan werken.

Historie - Oud pand aan de Neerhem

Historie – Oud bedrijfspand aan de Neerhem – 1963

Tussentijds zijn ook de zonen van Gied en Renaud, met name Roger en Maurice, in het bedrijf getreden. In 2005 is Gied met pensioen gegaan, begin 2013 is Renaud met pensioen gegaan zodat de directie thans bestaat uit Maurice en Roger, ieder met hun eigen taak. Sinds augustus 2013 is de oudste zoon Dave van Maurice als leerling in het bedrijf werkzaam. De vierde generatie welke aan de historie wordt toegevoegd.

 

 

 

Het vernieuwde bedrijfspand

Nieuw bedrijfspand op bedrijfsterrein de Valkenberg – 1989~2013

Door hinderwet en milieu problemen werd men gedwongen in 1989 om te verhuizen naar een nieuwbouw op het bedrijfsterrein “De Valkenberg”.

In 2007 is de gehele voorzijde van het pand vernieuwd, alsmede de kantoorruimtes, kantine etc. zodat de toekomst met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. Gezien de totale oppervlakte van 3000 vierkante meter is uitbreiding ook geen probleem.

 

Brandweerauto's bij Moors

“Grote” brand bij Moors 24 juni 2014

 

“In de ochtend van 24 juni 2014, om twee minuten voor negen, werd het personeel van post Valkenburg gealarmeerd voor een binnenbrand op De Valkenburg 2. Zowel tankautospuit als autoladder rukten uit, en in het aanrijden was al een donkere rookwolk te zien.

Eenmaal ter plaatse bleek het om een uitslaande brand te gaan. In het gedeelte waar zich de brand bevond, zijn spuitkabine, ventilatiesystemen en verfopslag ondergebracht. De aanwezigheid van verf en bijbehorende oplosmiddelen zorgde voor een extra aandachtspunt tijdens de inzet. Meteen werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ en vervolgens naar ‘grote brand’ om in een vroeg stadium voor genoeg mensen en materieel ter plaatse te zorgen. Door inzet van handstralen op de grond en een waterkanon vanaf de autoladder kon voorkomen worden dat de brand zich verder door het gebouw verspreidde. En nadat de dikke zwarte rook uit de loods verdreven was, kon door middel van een binnenaanval de brand helemaal afgeblust worden.”

Het was even schrikken op dinsdagmorgen  24 juni 2014 bij ons in de werkplaats, bovenstaande tekst komt uit de archieven van de brandweer kazerne te Valkenburg waar als u op de link klikt ook alle foto’s kunt bekijken. In diverse Limburgse media zijn ook films te bekijken. Zoek hiervoor naar “brand Moors”.
Gelukkig bleek achteraf de directe schade mee te vallen en door hulp van omliggende bedrijven konden wij woensdagmorgen alweer aan het werkt. De indirecte schade bleek veel groter, door roet en waterschade moet alle elektra, dak en dakplaten, alle apparatuur, plafonds e.d. vervangen worden. Sneller gezegd alleen de constructie van de loods blijft staan.

1958 / 2018 Moors Autoschade bestaat 60 jaar!!

 

 

Kortom MoorsAutoschade wil ook graag voor u, nu en in de toekomst,
een betrouwbare en aangename partner zijn als autoschade de inzet is!

Reacties zijn gesloten.